Pilates is een methode voor het trainen van het hele lichaam die in het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld door Joseph H. Pilates. Hij was een van de pioniers van wat we tegenwoordig met een brede term 'fitness' noemen. In zijn methode en publicaties legde hij reeds in de jaren '30 de link tussen lichaamsbeweging, correcte ademhaling en lichaamshouding enerzijds en algemeen geestelijk en lichamelijk welzijn anderzijds. De Pilates training onderscheidt zich van andere fitness trainingen door de volledige aandacht voor de bewegingen, elke beweging van Pilates heeft een reden en vereist concentratie. De vergelijking met Mindfulness is snel gemaakt. Deze aandacht voor de bewegingen en je eigen lijf zorgt voor een versmelting van lichaam en geest en dat resulteert in het aangename fitte gevoel na een training.

De Pilates oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht de regio van de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Op die manier krijgt men een sterk 'centrum', wat Joseph Pilates het 'Powerhouse' noemde, van waaruit men de rest van het lichaam kan aanpakken. Het is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan beoefend worden, ongeacht het fysieke niveau of eerdere bewegingservaring.

De Pilates methode is een uniek systeem van spierversterkende en -versoepelende oefeningen, maar liefst 500, waarvan een gedeelte bestaat uit grondoefeningen en een gedeelte uit oefeningen aan of op speciaal ontworpen toestellen. De voordelen van de Pilates trainingsmethode zijn dan ook talrijk: een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling, het ontwikkelen van sterke èn soepele spieren zonder bulk, spierpijn of blessures.

Goede resultaten

Al na enkele lessen wordt je je bewuster van je lichaam, merk je een verbetering in je houding en wordt je lijf strakker. De Pilates oefeningen helpen om het lichaam sterker en soepeler te maken, je balans en coördinatie te verbeteren en lichaam en geest te verbinden.

Door Pilates voel je je beter: sterker, soepeler en meer in balans! Het geeft je lichamelijke kracht, controle en souplesse. En daarnaast geeft het innerlijke bewustwording en evenwicht. Voor een soepel lijf en een natuurlijke, rechte lichaamshouding.


pilates studio pontanuspilates_nijmegen.html


Pilates Methode

Pilates Studio Pontanus

Pontanusstraat 45   6524 HC Nijmegen   t. 024 322 0614   m. 06 267 04 689   info@pilates-nijmegen.nl