Tijdens mijn opleiding aan de Arnhemse Hogeschool voor de Kunsten, waar ik in 1994 ben afgestudeerd als docent Theaterdans, maakte ik voor het eerst kennis met de Pilates methode. Dat voelde voor mij meteen als een natuurlijke manier van trainen.

Na mijn opleiding was ik jarenlang werkzaam als fulltime danseres - ik danste in kleine en grote producties in het theater en op festival lokatie’s, op televisie, tijdens diverse evenementen. Ik werkte met allerlei bekende nationale en internationale artiesten in binnen- en buitenland. Met de zware fysieke belasting tijdens mijn danscarrière en later, werkzaam als choreografe en dansdocente, kwamen ook diverse blessures. In Pilates vond ik een fantastische training tijdens mijn revalidatie’s en door de verbinding van lichaam en geest, ook als als preventie; mijn fysieke én mentale onderhoud.

Désirée en Rachel hebben mij een paar jaar geleden de kans geboden Pilates-trainingen te komen geven in deze prachtige studio, waar ik nog iedere dag dankbaar voor ben. Mensen te helpen zich beter thuis te voelen in hun eigen lijf en een duidelijke connectie te voelen tussen lichaam en geest en daar naar gaan / blijven luisteren en op een mindfull manier te trainen met respect voor body, mind en spirit, is voor mij een fijne uitdaging. Ik vind het heerlijk als ik mensen ‘uit hun hoofd’ en ‘in hun lijf’ zie gaan.

pilates studio pontanuspilates_nijmegen.html


Anouk Donders

  “The mind is everything. What you think, you become”

     

Buddah

Pilates Studio Pontanus

Pontanusstraat 45   6524 HC Nijmegen   t. 024 322 0614   m. 06 267 04 689   info@pilates-nijmegen.nl