Tijdens mijn opleiding aan de Arnhemse Hogeschool voor de Kunsten, waar ik in 1994 ben afgestudeerd als docent Theaterdans, maakte ik voor het eerst kennis met de Pilates methode. Dat voelde voor mij meteen als een natuurlijke manier van trainen.

Na mijn opleiding was ik jarenlang werkzaam als fulltime danseres - ik danste in kleine en grote producties in het theater en op festival lokatie’s, op televisie, tijdens diverse evenementen. Ik werkte met allerlei bekende nationale en internationale artiesten in binnen- en buitenland.

Met de zware fysieke belasting tijdens mijn danscarrière en tevens werkzaam als choreografe en dansdocente, kwamen ook diverse blessures. In Pilates vond ik een fantastische training tijdens mijn revalidatie’s en door de verbinding van lichaam en geest, ook als als preventie; mijn fysieke én mentale onderhoud.

Sinds 1986 geef ik bewegings onderwijs, eerst voornamelijk danslessen en in 2011 boden Désiree en Rachel mij de kans om Pilates-trainingen te komen geven in deze prachtige studio, waar ik nog iedere dag dankbaar voor ben.

Mensen helpen zich beter thuis te voelen in hun eigen lijf en een duidelijke connectie te voelen tussen lichaam en geest en daar naar gaan / blijven luisteren en op een mindfull manier te trainen met respect voor body, mind en spirit, is voor mij een fijne uitdaging.

Ik vind het heerlijk als ik mensen van ‘uit hun hoofd’ naar ‘in hun lijf’ zie gaan en zie dat bewegen makkelijker wordt, ‘lekkerder’ en dat hun zelfvertrouwen groeit.


Tijdens diverse bijscholingen bereid ik mijn kennis en liefde voor functioneel bewegen steeds verder uit. Ik volgde naast diverse Pilates bijscholingen o.a. opleidingen bij:

Marie-José Blom - Comprehensive Smart SpineEducation

Eric Franklin - The Franklin Method® Level 1, Level 2 & Level 3 Educator

                   - Fascia trainer for the Lowback en Pelvic Fascia trainer

Sue Hitzman - the Melt Method® Hand & Foot en Level 1 t/m 5 Instructorpilates studio pontanuspilates_nijmegen.html


Anouk Donders

  “The mind is everything. What you think, you become”

     

Buddah

Pilates Studio Pontanus

Pontanusstraat 45   6524 HC Nijmegen   t. 024 322 0614   m. 06 267 04 689   info@pilates-nijmegen.nl