Mijn liefde voor bewegen begon toen ik nog heel jong was. Ik wilde danseres worden. Dat was mijn grote passie! Met hart en ziel heb ik me sindsdien daarop gericht. Als meisje van vier begon ik in de plaatselijke balletschool om uiteindelijk als twintigjarige aan de dansacademie in Rotterdam af te studeren als docent klassieke dans en jazzdans. De jaren daarna danste ik mijn dagen vol. Ik had een eigen balletschool, gaf les aan kinderen en volwassenen, jonge en oudere amateur dansers, semiprofessionals. Ik genoot! En leefde mijn passie.

Daar kwam abrupt een eind aan toen ik eerst in 1996 en later in 1998 geveld werd door een hernia. De orthopeed die gespecialiseerd was in dansersblessures adviseerde mij om Pilatestraining te gaan doen. Ik heb zijn advies ter harte genomen en... ik herstelde, in meerdere opzichten.

Voor de training ging ik naar Den Haag, bij Marjorie Oron. Zij had destijds de eerste en enige authentieke Pilatesstudio van Nederland. Mijn passie voor bewegen kreeg daar een nieuwe dimensie. De concentratie, de kwaliteit van bewegen, de aandacht voor detail en de verbinding van lichaam en geest. Dit alles hielp mij om terug te komen in een sterk lichaam en een gezonde geest. En andersom! Het kan twee kanten op.

Marjorie leidde mij op tot authentiek Pilatestrainer en in 2001 studeerde ik af in New York, bij Romana Krisanovska,  een van de eerste leerlingen van Joseph Pilates.

Nu vele jaren en ervaringen rijker heb ik de mogelijkheden die deze bewegingsmethode biedt van veel kanten leren kennen. De variatie in de oefeningen en de verschillende benaderingen bij de individuele lessen en de groepslessen maken Pilates geschikt voor iedereen, jong en oud, die bewust en met aandacht wil bewegen.

Pilates is geschikt voor:

•mensen die hun lichaam voor hun beroep of hobby nodig hebben, zoals dansers, tennissers, golfers en sporters in het algemeen

•mensen met specifieke fysieke problemen en aandoeningen, zoals hernia, osteoporose, artrose en Parkinson

•mensen die nieuwsgierig zijn naar een andere/nieuwe manier van bewegen en balans zoeken tussen lichaam en geest

Door Pilates word je bewust van je lichaam. Je ontdekt spieren waarvan je niet wist dat je ze had. Je houding verbetert, je wordt mentaal en fysiek sterker. Pilates is zeker geen quickfix, maar na verloop van tijd wordt het een deel van je dagelijks leven. Het wordt een way of life.

Nu, na vijftien jaar ervaring als Pilatestrainer,  is het mijn nieuwe passie, mijn way of life.

Het is fantastisch om te zien wat Pilates doet met de mensen die bij ons trainen. Ik zie hen letterlijk en figuurlijk  groeien. Ik zie sterke, soepele lijven, met een open, flexibele geest.  

pilates studio pontanuspilates_nijmegen.html


Desirée de Wijze

  “Satisfaction lies in

    the effort, not in

the attainment, full effort

          is full victory”

      

                                                         Mahatma Ghandi

Pilates Studio Pontanus

Pontanusstraat 45   6524 HC Nijmegen   t. 024 322 0614   m. 06 267 04 689   info@pilates-nijmegen.nl