Vanwege rugklachten en stijfheid ontdekte ik Pilates en werd meteen geraakt: yes, dit is het! Dit was in 2015 dus je kunt wel stellen dat ik een 'laatbloeier' ben. In de jaren '90 heb ik 8 jaar gewerkt als fysiotherapeute en voorheen studeerde ik aan de Dansacademie Rotterdam. 

Mijn opleiding tot Pilatestrainer heb ik gedaan bij zowel Desiree en Anouk alsook bij BodyMotion in Keulen.

Ik ben enthousiaste en energieke persoon die plezier in beweging graag over brengt op mijn cursisten. Ik school me intensief bij om de lessen zo gevarieerd en interessant mogelijk te maken. Binnen mijn lessen neem ik opgedane kennis van o.a. Biomechanica, (zelfmassage van) fascia en Yoga Tune Up oefeningen mee voor verdieping en variatie. 

Precisie, energie en kwaliteit van bewegen kenmerken mijn manier van lesgeven.

Pilates is een methode die zowel functioneel en effectief is, maar geeft ook ontspanning door inspanning! Het is voor mij een supercombi van adem en bewustwording, kracht en souplesse, flow en concentratie. Dit op een respectvolle manier naar elk lichaamstype, of je nu heel sportief bent of een couch potato... ;) Pilates maakt je lichaam sterk, flexibel en vrij om te bewegen zonder beperkingen. 

Als ‘movement educator’ maak ik binnen mijn lessen een vertaalslag van de oefeningen naar het functionele voor alledag. Ook geef context zodat je ook weet waarom en waarvoor een oefening dient. En hoe fijn dat hierdoor ook je lichaamsbewustzijn vergroot wordt!

Ook ik heb ervaren wat het is om met klachten in rug en schouders rond te lopen… en wat goede training voor mijn lichaam betekent.

Graag wil ik een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl door middel van hoge kwaliteit bewegings lessen.

Lessen waar je zeker wat aan hebt in je dagelijks leven en waar plezier in bewegen voorop staat!

pilates studio pontanuspilates_nijmegen.html


Resi Peters

Pilates Studio Pontanus

Pontanusstraat 45   6524 HC Nijmegen   t. 024 322 0614   m. 06 267 04 689   info@pilates-nijmegen.nl