“Vitality is dependent on

the absolute coordination

         of the body and mind -

     perfect balance!”

   

                                                                    Joseph Pilates

SemiApparaten-lessen zijn lessen waarbij we trainen met de diverse apparaten die aanwezig zijn in onze studio. Deze lessen worden gegeven kleinere groepen van maximaal 8 of 9 personen, om een optimale begeleiding te garanderen. Daarbij is er een keuze uit WallUnit-lessen, Flex-lessen en Breath & Flow-lessen.

WallUnit-lessen bestaan uit een combinatie tussen mat-oefeningen en oefeningen op een WallUnit. Hierin werk je met en tegen de weerstand van veren, die in diverse sterktes aan de WallUnit bevestigd worden. Op deze manier wordt je geholpen, daar waar je lichaam hulp nodig heeft, of uitgedaagd om je training intensiever te maken. De lessen worden gegeven in groepjes van max. 9 personen. We werken hierin, net als in de mat-lessen, in niveaus aangepast aan het individuele fysiek. We starten met WallUnit-lessen vanaf niveau 2, kijk voor onze niveau indeling bij de mat-lessen.

Flex-lessen dit zijn lessen voor de kleinere groepen waarbij variatie voorop staat. Er wordt afwisselend les gegeven op de mat met diverse kleinere hulpmiddelen (props), aan de WallUnit, met de BigBall, op de Reformer en de kleinere apparaten, afhankelijk van de grootte van de groep. De lessen worden gegeven in groepjes van max. 8 of 9 personen. We werken hierin, net als in de mat-lessen, in niveaus aangepast aan het individuele fysiek. We starten met Flex-lessen vanaf niveau 2, kijk voor onze niveau indeling bij de mat-lessen.

Breath & Flow-lessen dit zijn lessen waarin we de nadruk leggen op ademhaling (breath) en het door-bewegen (flow) tijdens de oefeningen. Er is meer tijd en aandacht voor de precisie en controle van de diverse oefeningen aangepast aan ieders persoonlijke fysieke trainingsniveau. Bij uitstek geschikt voor iedereen die vitaal ouder wil worden; tijdens of na een blessure; bij specifieke fysieke uitdagingen; of diegene die het trainen wil verdiepen door bij de oefeningen terug te gaan naar de basis principes van de Pilates training.

pilates studio pontanuspilates_nijmegen.html


Semi-Apparaten

Pilates Studio Pontanus

Pontanusstraat 45   6524 HC Nijmegen   t. 024 322 0614   m. 06 267 04 689   info@pilates-nijmegen.nl